Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2009 12:11 - Мейси Грей в София
Автор: pozor Категория: Изкуство   
Прочетен: 3180 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.09.2009 12:09


I’m So Glad You’re Here

Мейси Грей в София

 

Признавам, че като я видях за първи път да се вее със синия халат и стърчащата коса, малко се стреснах. Но I Try стана едно от любимите ми парчета, а On How Life Is за мен е един от най-добрите дебюти. Първо харесах музиката й. После, когато видях видеото на Sexual Revolution от втория й албум The ID, дори реших, че Мейси Грей е симпатична. Третият й албум The Trouble With Being Myself не постигна успеха на първите два, но аз си го харесвам. Мога да слушам When I See You постоянно без да ми омръзне. BIG наистина е голям албум и открих Glad You’re Here много преди да се завърти в телевизионната реклама.

С нетърпение очаквам новия й албум „The Gray Life”, за да чуя отново този специфичен глас с характерните за Мейси фънки нотки. И докато си чакам албума да излезе: „Имаме новина!” – Мейси Грей ще изнесе концерт в София на 9 септември в зала 1 на НДК.

image

Е, това наистина не е за изпускане! Само седмица след като сме видели Мадона, още една от големите идва у нас.

Ден преди концерта проверявам в една от касите за електронни билети, дали случайно не са останали хартийки за събитието. Не, че си нямам, просто е позор, Мейси Грей да дойде в София и да не може да продаде зала 1 на НДК. Билетите са свършили. Браво на българските фенове!

На 09.09.09г. не може да се разминеш от сватбари по софийските улици – лъскави лимузини, чалга до дупка, шарени рокли и сатенени ризки – кич to the limit! И концерт на Мейси Грей – за всички останали.

Залата е изпълнена до краен предел. В публиката може да се видят както  раста тийнейджъри и размъкнати рап фенове, така и спретнати майки с малките си хлапета и костюмираните им съпрузи до тях.

Светлината угасва и на сцената се появява бендът на Мейси и две симпатични дебеланки, които обират овациите на публиката.

Ето я и Мейси Грей. Публиката бурно я приветства. Концертът започва с Ghetto Love от последния й албум BIG. Облечена е в дълга рокля с ябълков цвят, а прическата й отново е толкова рошава, колкото и в клипа към I Try.

Двете беквокалистки са истинска атракция, такава пластика, при такива килограми, наистина не могат да останат незабелязани.

По време на Do Something цялата зала вече е на крака. Всички се поклащат в ритъма на “Get up, get out and do something”. Вече на всички е ясно, че Мейси Грей ще направи един от най-добрите концерти в София.

image

 

Любимата на целия български народ Glad Уou’re Here е изпълнена сред бурни аплодисменти и пронизващи крясъци. Такава истерия по някое парче от реклама май не се е случвала от началото на 90-те, когато Глория Естефан ни продъни ушите със Seal Our Fate.

Невероятни unplugged версии на два от най-големите й хитове - Sweet Baby  и Still. Всички знаят текстовете на песните и припяват заедно с Мейси, която с радост споделя микрофона с публиката.

Дълго интро, последвано от смазващ кавър на Creep на Radiohead. Мейси вече е с нов екстравагантен тоалет в черно и бяло.

Sexual Revolution е един от личните ми фаворити и страшно се радвам, че цялата зала е на крака, когато прозвучават първите акорди на песента. Е след тази песен вече никой не си седна на мястото. Мейси изненада с кавъри на Do Ya Think I’m Sexy  на Род Стюарт и Groove Is In the Heart  на Dee-Lite. Последва един невероятен спектакъл по време на Oblivion – песен от втория албум на Мейси The ID, излязъл преди 8 години. Дочуха се и семпли от класическото Get the Party Started. С впечатляващи музикални и танцови импровизации парчето стана един от най-запомнящите се хитове на вечерта. Двете беквокалистки, подпомогнати от двама господа, спечелиха искрените аплодисменти на цялата зала със закачливото изпълнение на песента. Докато дамите показваха акробатичните си умения, господата разнасяха големи листове, на който бяха написали инструкции за публиката.

И след цялото това зашеметяващо представяне, Мейси  благодари и се прибра. Ние естествено не й повярвахме, защото как така ще пропусне I Try.

Залата беше като истинско море, вълните от ръце не спираха. Всички крещяха и искаха да чуят песента, с която преди 10 години Мейси Грей нахлу в домовете на всички, облечена в син халат. И тя се появи. Този път в стилна черна рокля. И естествено запя I Try, първо акапелно, а после и бендът се включи.

I try to say goodbye and I choke
I try to walk away and I stumble…

Каза ни Goodbye и тръгна, но остави спомена за един от най-топлите и емоционални концерти в София. За 90 минути Мейси Грей ни покани на една приятна и запомняща се разходка из творчеството си. Припомнихме си както по-новите Ghetto Love,  Treat Me Like Your Money и Glad Уou’re Here , така и малко по-старите When I See You, Oblivion и Sexual Revolution, за да се върнем в края на 90-те, когато всъщност беше началото с I Try, Still и Do Something.

I"m so glad you"re here,
It"s good to see ya baby,
I"m so glad you"re here…

Текст: Здравко Григоров


Сет лист на концерта в София:

1. GHETTO LOVE

2. PSYCHOPATH 3 WHEN I SEE YOU 4. CALIGULA 5. WHY DIDN"T YOU CALL ME? 6. DO SUMTHIN" 7. I"VE COMMITED MURDER  8. SEX-O-MATIC 9. GLAD YOU"RE HERE 10. ONE 11. SWEET BABY-STILL 12. DEMONS 13. TREAT ME LIKE YOUR MONEY 14. CREEP 15. SEXUAL REVOLUTION MEDLEY 16. OBLIVION   17. WE CAN MAKE IT IF WE TRY 18. I TRY 19. EVERYBODY



image



Тагове:   музика,   новини,   турне,   шоу,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pozor
Категория: Изкуство
Прочетен: 294285
Постинги: 61
Коментари: 6
Гласове: 91