Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2009 23:59 - Боливудски вечери
Автор: pozor Категория: Изкуство   
Прочетен: 2352 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.04.2009 15:59


image

П оз ор    представя

БОЛИВУДСКИ ВЕЧЕРИ

В ЕВРО СИНЕМА

 

В края на март „Позор” кани всички почитатели на индийското кино в „Евро синема”, където стартират „Боливудски вечери”. Ще бъдат показани някои от най-големите хитове на Боливуд. Началото е с драматичния „Докха” и звездния „10 приказки”.

„Докха” е трогателна история за двама влюбени, които съдбата разделя. Филмът е сред фаворитите на зрителите в Индия за изминалата година. Режисьор е една от водещите актриси в Боливуд Пуджа Бат, участвала в индийската класика „Сърцето отказва да слуша” и в един от най-гледаните боливудски филми на 90-те „Граница”.

„10 приказки” е филм, съставен от десет вълнуващи източни новели, обединени около идеята да бъдат събрани на едно място най-нашумелите имена в индийското кино, сред които носителят на наградата за най-добра мъжка роля от фестивала във Венеция  Насерудин Шах, любимката на Боливуд Шабана Азми, носителят на 2 награди за най-добър актьор от фестивала в Мумбай Санджай Дат , култовият режисьор Санджай Гупта, топ моделът Тарина Пател, както и две носителки на титлата „Мис Индия” – Танушри Дат и Неха Дхупиа.

 

 

 

Докха - Dhokha

Индия, 2007, 117 мин.

Режисьор: Пуджа Бат

В ролите: Музамил Ибрахим, Тюлип Джоши, Анупам Кер, Гюлшан Гровер

 

 

Понякога предателството не може да бъде забравено!

 

 

Мюсюлманинът Заид Ахмед работи като полицай в Мумбай. Отдаден на работата си, уважаван от своите колеги и обществеността, той е доказателство за успешната интеграция на поклонниците на друга вяра в Индия.

В нощта на смъртоносна бомбена атака, Заид работи неуморно, за да помогне на десетките пострадали.  Бомбеният атентат се оказва повратен момент за личния живот на Заид. Сред множеството жертви е открито тялото на съпругата му Сара.

Случаят става още по-заплетен, когато от полицията съобщават, че раните по тялото на Сара са типични за хора, извършили самоубийствен атентат.

Какво е накарало красивата Сара да жертва живота си?

 

 

 

Десет приказки

Dus Kahaniyaan

Индия, 2007, 115 мин.

 

Режисьори: Санджай Гупта, Рохит Рой, Хензал Мехта, Апурва Лакия, Мегна Гулзар, Джасмит Доди

 

6 ИЗЯВЕНИ РЕЖИСЬОРА.

10 ПРИКАЗНИ ИСТОРИИ.

1 ЕКЗОТИЧНО ПЪТЕШЕСТВИЕ

 

Десет вълнуващи източни новели, обединени около идеята да бъдат събрани в един филм най-нашумелите имена в индийското кино, сред които носителят на наградата за най-добра мъжка роля от фестивала във Венеция  Насерудин Шах, любимката на Боливуд Шабана Азми, носителят на 2 награди за най-добър актьор от фестивала в Мумбай Санджай Дат , режисьорът Санджай Гупта, топ моделът Тарина Пател, както и две носителки на титлата „Мис Индия” – Танушри Дат и Неха Дхупиа.

 





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pozor
Категория: Изкуство
Прочетен: 293807
Постинги: 61
Коментари: 6
Гласове: 91