Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2009 11:08 - U2 и Вим Вендерс отново заедно
Автор: pozor Категория: Изкуство   
Прочетен: 3438 Коментари: 0 Гласове:
0



Боно и Вим Вендерс отново заедно във филма „8”

„Ю Ту” участват в късометражната новела на Вим Вендерс  „Лице в лице”, включена във филмовия проект „8”.

Това е седмият филм на режисьора, в който той работи заедно с Боно и компания. През 1991г. групата участва в саундтрака на „До края на света”. Две години по-късно  “Stay (faraway, so close)” оглавява европейските класации. Песента е водещата музикална линия във филма на Вендерс „Толкова далеч, толкова близо”. През 1995г. режисьорът отново кани „Ю ту”, за да озвучат общия му проект с Микеланджело Антониони „Отвъд облаците”. В „Краят на насилието” /1997/ отново откриваме парче на „Ю ту”- "I"m Not Your Baby". В хита от 2000г. „Хотел за милион долара”, освен че изпълнява "Ground beneath Her Feet", Боно получава и епизодична роля. Водещата песен в саундтрака на „Не ме търси” /2005/"Don"t Come Knocking" отново е написана от Боно.

image

Филмът „8” е проект обединил 8 от водещите имена в световното кино днес – американецът Гюс ван Сант, германецът Вим Вендерс, индийката Мира Наир, новозеландката Джейн Кеймпиън, французинът Ян Кунен, аржентинецът Гаспар Ное, мексиканецът Гаел Гарсия Бернал и Абдерахман Сисако от Мавритания. 8-те режисьора представят 8 трогателни новели за живота на хората в различни краища на света. 8 разказа, които ни карат да се замислим.

„8” е включен в програмата на фестивала „Късо съединение” и ще бъде прожектиран на 9 юли /четвъртък/ от 21.00ч в Дома на киното.





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pozor
Категория: Изкуство
Прочетен: 294290
Постинги: 61
Коментари: 6
Гласове: 91