Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2009 12:18 - Боливуд в Дома на киното
Автор: pozor Категория: Изкуство   
Прочетен: 5376 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Боливуд гостува на Дома на киното

23.07 /четвъртък/ - 21.00ч.

24.07 /петък/ - 21.00ч.

Гранд дамата на индийското кино Мира Наир е в основата на проекта „Миграции”, който ще има премиерна прожекция на  23 юли от 21.00ч. в Дома на киното. През 2007-ма Наир кани едни от водещите имена в Боливуд, за да се включат към заснемането на четири късометражни филма, обединени под общото заглавие „Миграции”. Филмът е продуциран от „Мирабай Филмс” – независима филмова компания, ръководена от Мира Наир.

Самата Мира Наир режисира единия от филмите, като кани за изпълнител на главната роля Ирфан Кан, с когото вече е работила в „Здравей, Бомбай!” и „Името”. Актьорът приема предложението, въпреки че по това време снима „The Darjeeling Limited” и вече е подписал договор за участието си в най-добрия филм за 2008-ма „Беднякът милионер”.

image

Режисьорът на най-награждавания индийски филм за 2006-та „Омкара” Вишал Бхардвадж също се включва в проекта и режисира късометражния „Кръвни братя”. Главната роля е поверена на една от младите надежди на Боливуд Айеша Такиа – носителка на наградата за дебют за 2006-та на индийските филмови награди „Филмфеър”. За една от ролите режисьорът кани Панкадж Капур – част от „класическото индийско трио”, включващо ветераните Насерудин Шах, Ом Пури и Капур.

image

Голямата звезда на Боливуд Шабана Азми приема да изпълни главната роля в късометражния филм на  Фархан Актар „Позитивен”. Азми е петкратна носителка на наградата „Златен лотус” за най-добра актриса, връчвана ежегодно от индийската филмова индустрия.

image

Четвъртата късометражна новела е режисирана от Сантош Сиван. Едно от най-утвърдените имена в Боливуд, носител на награди от международните кинофестивали в Сиатъл, Сараево, Кайро и Чикаго. Филмът му „Мали” е номиниран за най-добър чуждоезичен филм на наградите „Независим дух”. За изпълнител на главната роля Сиван кани най-известния хореограф в Боливуд Прабу Дева, работил над танците в хитове като „Бомбай” и „Лакшиа”.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pozor
Категория: Изкуство
Прочетен: 294287
Постинги: 61
Коментари: 6
Гласове: 91