Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2009 16:38 - Максимо Оливерос - момче или момиче?
Автор: pozor Категория: Изкуство   
Прочетен: 2706 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.11.2009 16:39



Максимо Оливерос – момче или момиче?

 

Пърхащи мигли, закачлива усмивка, предизвикателна походка и ярка диадема в косите – това не е поредната холивудска красавица, това е Максимо Оливерос. 12-годишен хлапак от Филипините, които най-много от всичко на света иска да бъде момиче. Макси живее заедно с баща си и двамата си по-големи братя, които нямат нищо против младежът да изпълнява домакинските задължения, докато те сключват поредната незаконна сделка из гетата на Манила. Но плановете им се объркват, когато Максимо се влюбва в новоназначения полицай Виктор. Любовта или семейството?

„Съзряването на Максимо Оливерос” е най-успешният филипински филм до момента. Носител е на 3 награди от фестивала в Берлин, включително на „Кристална мечка” за дебют на режисьора Ауреус Солито и на наградата „Теди” за най-добър гей филм. На филмовия фестивал в Лас Палмас филмът печели наградата на публиката, а малкият Нейтън Лопез получава наградата за главна мъжка роля. Неволите на палавия хлапак са отличени и на фестивалите в Ротердам, Монреал, Торино и Амстердам.

„Съзряването на Максимо Оливерос” е част от фестивала „Едно сатори в утрото на есента”, който се провежда в Дома на киното, Евро синема и Червената къща. Филмът може да бъде видян на 6 ноември /петък/ в Дома на киното и на 11 ноември /сряда/ в Евро синема.


image



Тагове:   дете,   новини,   Дом на киното,   филм,   гей,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pozor
Категория: Изкуство
Прочетен: 293820
Постинги: 61
Коментари: 6
Гласове: 91